DE PROGRAMMA GROEP
Maar jullie mogen PG zeggen

De programmagroep bestaat uit verschillende teams met elk hun eigen verantwoordelijkheden en specialiteiten, en zijn tijdens het programma altijd herkenbaar aan de rode shirts.

Hieronder vindt je een korte omschrijving van alle teams, wie er lid van is en of het team nog vacatures heeft. Mocht je interesse hebben, dan begint het altijd met een mailtje naar of info@kvw-echt.nl of het mailadres van de groep zelf. Zorg dat het volgende in de mail staat:

HQ - Leidingwerving & coördinatie - Sponsoring - Communicatie - Toneel - Spellen - Techniek, Decor & Terrein - Financiën - Veiligheid

HQ

Headquarters, ofwel HQ, is zoals het woord het zegt HET hoofdkwartier van KVW. Wij houden een overzicht over het verloop van KVW in de zomer maar ook doorheen het jaar. Zo plannen wij de vergaderingen in en bereiden deze voor. Verder houden wij ons bezig met de planning en indeling van de kinderen in de verschillende groepen. Hierbij houden wij ook rekening of bepaalde kinderen speciale behoeften nodig hebben. Naast de indeling van de kinderen, behoort het indelen van de hulpouders ook bij ons takenpakket. 


Tijdens de KVW-week staan wij vooral in voor last-minute taken. Wij kijken of alles en iedereen aanwezig is, zo niet dan maken wij een paar telefoontjes. Verder beantwoorden wij ook vragen wanneer ouders met problemen naar ons toe komen. 


Leden


Vacature

HQ klinkt heel groot maar toch zitten er maar 2 personen in deze leuke PG-groep. Lijkt het je leuk om verantwoordelijk op je te pakken en in te staan voor de planning dan is HQ écht iets voor jou! Wij zijn altijd op zoek naar leuke en gezellige mensen die onze groep willen versterken. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen kun je altijd terecht bij ons!

Leidingwerving & coördinatie

Elk jaar doen er meer dan 100 kinderen mee aan de zomerweek van KVW. Om deze kinderen

allemaal te entertainen, moet er ook genoeg leiding zijn! Samen zorgen wij ervoor dat er

ieder jaar een boel enthousiaste leiding zich inschrijft om met de kinderen een gezellige

week te beleven.


We zorgen voor de communicatie met de vrijwilligers, delen ze in op de juiste plekken en

zorgen dat iedereen weet wat ze moeten doen! Ook organiseren we doorheen het jaar de

allerleukste activiteiten voor onze vrijwilligers. Zo blijven we met elkaar in contact en

breiden we ons ieder jaar verder uit!


Leden

Sponsoring

Het organiseren van zo'n leuke zomerweek kost helaas ook wat knaken en deze verschijnen niet vanzelf op onze rekening. Gelukkig zijn er bedrijven in onze regio die daar een steentje aan bij willen dragen! 


Om deze bedrijven te laten weten dat KVW bestaat en wat de plannen van dit jaar zijn is er de PG-groep Sponsoring, wij gaan langs en vertellen deze Dagobert Ducks waar ze ons bij zouden kunnen helpen en welke advertentiekanalen we daarvoor terug kunnen bieden.


Leden


Vacatures

Zoals je kunt zien is het lijstje hierboven leeg want deze taak vergt toch wel een zakelijke touch en idealiter een netwerk of het lef om lekker op pad te gaan. Omschrijven we jou hiermee? Wil jij ervoor zorgen dat we de zomerweek nog gaver kunnen maken? Schroom niet om ons te mailen op info@kvw-echt.nl!

Communicatie

Kinderen (en ouders) zitten na de ene zomer week al met smacht te wachten tot de inschrijvingen open gaan voor het volgend jaar. Hier begint de taak van PG-groep communicatie: het voorbereiden van het inschrijfsysteem en het up to date houden van de website.


Maar er is natuurlijk veel meer, want we hebben natuurlijk ook sociale media kanalen waarop ouders, deelnemers en leiding tijdens de zomerweek en gedurende het jaar up-to-date gehouden worden.


Er is een ambitie voor nog meer leuke dingen, maar door de magere bezetting staan die op het moment in de koelkast...


Leden


Vacatures

HELP ONS NAAR DE VOLGENDE ZOMER! Er zijn ideeën zoals weer een uitgebreider digitaal programmaboekje, een soort van digitaal krantje tijdens KVW, meer foto's, nieuwsbrieven, meer sociale kanalen en posts enzovoort enzovoort... Vindt jij het leuk om hiermee bezig te zijn? Ben jij goed met Canva, Photoshop, Indesign (of een andere favoriete designtool)? Ben je goed met een camera? Al deze dingen of maar eentje? Stuur NU een mail naar communicatie@kvw-echt.nl.

Toneel

Met toneel zorgen we ieder jaar weer voor een leuk en spannend verhaal, wat is kvw zonder een leuk gezellig verhaal?! 


Bij een leuk verhaal hoort natuurlijk ook een goede voorbereiding. Tijdens de laatste avond van de zomerweek wordt het nieuwe thema gekozen, iedereen mag stemmen. Daarmee gaat een enthousiaste groep vrijwilligers aan de slag. Deze start meestal rond november, dan beginnen we met brainstormen over hoe we een leuke twist kunnen maken met het bijbehorende thema.We vergaderen tot het mei weekend aangezien dan het verhaal zo goed als af moet zijn. In het mei weekend staan nog meer dingen van belang spelers vragen dit doen we door middel van charme offensieven en bloemen als dit nodig is. Ook wordt alles rondom karakters bedacht, wat hebben ze aan? wat is hun karakter? zijn ze lomp, chaotisch, slim, vergeetachtig etc. Ook wordt het verhaal afgestemd met alle andere groepen en wensen die hun nog hebben misschien erin verwerken. We moeten ook goed overleggen met decor & techniek over hoe we het graag willen, welke dingen moeten erin, en hoe komen we aan bepaalde attributen? maken we die zelf? of moeten we ze kopen of vragen aan iemand om te lenen. 


In de week zelf moeten wij op tijd aanwezig zijn iedere dag om iedere speler die meedoet goed te informeren over wat hij moet doen, en waar het over gaat. Wanneer we eventjes een rustmomentje hebben assisteren we bij spelletjes of waar ergens anders extra handje nodig moet zijn. 


Leden


Vacatures

Ben jij een echte creatieve enthousiasteling die het leuk lijkt om voor of achter het toneel te staan of heb je andere vragen kom dan naar iemand met rood shirtje en stel je vraag!

Spellen

De actiefste, uitdagendste en spannendste activiteiten die worden gespeeld bij KVW, worden georganiseerd door programmagroep Spellen. Denk hierbij aan de geweldigste stormbanen, kleddernatte waterspellen, zware fietstochten en nog veel meer. 


Gedurende het jaar heen is Spellen druk bezig met het bedenken van nieuwe en uitdagende spellen, passend bij het thema. Deze spellen worden geëxperimenteerd, met lachende en hilarische resultaten. De succesvolste en leukste spellen worden meegenomen en uitgewerkt voor een super KVW week. Knutselen past hier natuurlijk bij. Want wat is spellen, zonder dat het past bij een leuk thema. 

Programma Groep Spellen staat in de zomerweek niet stil. De spellen worden ingedeeld op het terrein en zelfs op verschillende locaties. Het in goede banen leiden van het spelprogramma en het instrueren van helpende handen en spelleiding valt natuurlijk niet te missen onder onze taak


Leden

Techniek, Decor en TerreinLeden


Vacatures

Financiën

Helaas zijn de euro's ieder jaar maar beperkt, dus deze schatkist moet goed bewaakt worden. Als er euro's uit gaan moeten er bonnetjes en spullen voor terug komen! Uiteindelijk is het natuurlijk het doel dat de week zo leuk mogelijk wordt met de euro's die de deelnemers betalen en onze sponsoren ons toevertrouwen.


Naast de euro's bewaken moet er natuurlijk ook een begroting en afrekening gemaakt worden, de wat saaiere klusjes maar wel belangrijk.


Leden

Veiligheid

...


Leden


Vacatures