DE INTOCHT
Rijdt u niet stilletjes ons stadje voorbij

Ieder jaar, half december, organiseert KVW de intocht van de Sint in Echt. Absoluut niet alleen, nee, integendeel! KVW doet dit samen met de winkeliers in Echt en vele andere clubs en personen die we bewust niet noemen omdat we dan iemand zouden vergeten, en dat willen we niet!

Intocht 2021: zaterdag 20 november
Zaterdag 20 november zal Sinterklaas naar Echt komen. Het is alweer een tijdje geleden, dus Sinterklaas en zijn pieten hebben er heel veel zin in!
Om 13:45u kunnen alle kinderen samen met Sinterklaas verzamelen op de Nieuwe Markt in Echt.
Hierna zullen we om 14:00u in een stoet naar het Ursulinenplein vertrekken, waar de kinderen door Sinterklaas worden toegesproken.

I.v.m. de huidige corona maatregelen is het van belang dat doorstroom gewaarborgd wordt. De kinderen mogen met ouders in een rij langs Sinterklaas gaan.
Hopelijk zien we jullie allemaal tijdens de intocht!


Pepernotenspeurtocht: zondag 28 november
Op deze koopzondag kunnen alle kinderen op zoek naar pepernoten in het centrum van Echt.

Met uw organisatie meewerken?
Iedere club is van harte welkom om deel te nemen aan de organisatie en er samen het mooie feest van te maken dat het moet zijn. 1 Detail: we doen dit natuurlijk op strikte aanwijzingen die we jaarlijks uit Spanje ontvangen; want helemaal vrij zijn we niet in de organisatie: De Sint is de baas.

De opbrengst van de intocht van Sint Nicolaas wordt geïnvesteerd in materialen voor de activiteit zelf. Zo willen we groeien naar een heus volksfeest waarbij iedereen geniet
van de aankomst van de Goedheiligman.

Overigens kan de Sint tijdens de activiteiten ook hulp gebruiken! Heb je op 20 en 28 november een paar uurtjes tijd? Mail dan naar
sinterklaasecht@gmail.com