Inschrijving KVW Mini en KVW Groot

Werking loting

 Inschrijven van 1 mei 2024 19:00u tot en met 8 mei 2024 19:00u 

Wie weet het nog: "de inschrijfzaterdagen vroeger", waar 4 rijen waren voor 4 activiteiten (Mini, Groot, Bouwspeelplaats en 70 uur). Ouders stonden uren in de rij om maar een plekje te bemachtigen voor hun kinderen in één van de activiteiten. Dat waren nog eens tijden...

Al heel wat jaren gaan we met de technologie mee en hebben we digitale inschrijvingen. Dit heeft als voordeel dat iedereen, vanuit overal, zich kan inschrijven, dat we niet meer gebonden zijn aan een vaste dag, dat de verwerking van betalingen en gegevens beter geregeld is, enzovoort.

Maar, we beginnen ook nadelen ervan te ervaren: de inschrijvingen zitten vaak binnen een uur vol, sommige kinderen uit een gezin kunnen mee doen en anderen staan dan al op de reservelijst. Net even te laat op de klok gekeken en de inschrijvingen zitten al vol.

Om deze redenen gaan we in 2024 een andere tactiek proberen, geïnspireerd door andere KVW's die met dezelfde uitdagingen kampen: we gaan werken met een loting. Omdat dit nieuw is voor KVW Echt, vindt u op deze pagina meer informatie en uitleg over hoe deze loting te werk gaat en wat de spelregels zijn.

Inschrijven (1 mei 2024 19:00 t/m 8 mei 2024 19:00)

De inschrijvingen voor KVW zullen op 1 mei open gaan en zullen vervolgens een hele week open zijn. In deze tijd kan iedere deelnemer zich inschrijven! Je hoeft dus niet te haasten en hebt in deze week alle tijd.

Zoals altijd, is het belangrijk om te zorgen dat deelnemers binnen 1 gezin ingeschreven worden in 1 bestelling (maximaal 3 deelnemers per bestelling). Dit zorgt er tijdens de loting voor dat deelnemers binnen hetzelfde gezin allemaal samen wel of niet mee kunnen doen. Dit met uitzondering van een combinatie van Mini en Groot, en het vol zitten van een activiteit, zie Loting.

Er hoeft bij het inschrijven nog niet betaald te worden, dit verzoek volgt pas als deelnemers geselecteerd zijn in de loting.

Spelregels bij inschrijven:

Bij het niet naleven van de bovenstaande spelregels vervalt de bestelling direct en zal deze niet worden meegenomen in de loting!

Loting (11 mei)

Voordat de loting plaatsvindt, controleert KVW de bestellingen. Als een bestelling niet voldoet aan de eerder genoemde spelregels zal de betreffende bestelling niet deelnemen aan de loting.

Tijdens de loting zullen alle bestellingen in een grote pot gestopt worden en zullen er willekeurige bestellingen getrokken worden die vervolgens ingeloot zijn. 

Houd deze pagina en onze socials in de gaten voor de laatste informatie.

Na de loting zal iedere inschrijving een e-mail ontvangen met het resultaat van de loting (ingeloot, je mag meedoen, of uitgeloot, je mag niet meedoen). Het versturen van deze e-mails kan even duren, dus heb geduld tot 12 mei.

Lotingregels:

Betalen (12 mei met deadline 21 mei)

Voor 12 mei heeft iedereen die zich heeft ingeschreven een e-mail ontvangen, op het opgegeven e-mailadres, met het resultaat van de loting (dus of de inschrijving ingeloot is (kan meedoen) of uitgeloot (kan niet meedoen)). Heb je geen e-mail gehad op 12 mei, controleer dan eerst je spam box en neem anders contact op met ons via info@kvw-echt.nl.

Als de deelnemer ingeloot is, staat er een link in de e-mail om de betaling af te ronden. Doe dit zo snel mogelijk doch uiterlijk voor de deadline van 21 mei.

Indien de betaling niet op de deadline van 21 mei is voltooid, komt de inschrijving te vervallen.

En daarna

Nadat inschrijvingen, loting en alle betalingen zijn afgerond, gaan we aan de slag met groepjes maken, uitnodigingen versturen, enzovoort! En dan is het alweer bijna zomer en tijd voor weer een leuke week!

Houd vooral ook deze website in de gaten en zeker de pagina's voor Programma Mini 2024 en Programma Groot 2024, hierop zal de laatste informatie staan over hoe, wat, waar en wanneer!

Om rekening mee te houden

Veelgestelde vragen

Ik heb op 1 mei geen tijd om mijn kind(eren) in te schrijven. Hebben mijn kind(eren) hierdoor minder kans op deelname?

Nee. We hebben juist voor het 'loot systeem' gekozen zodat er geen haast meer achter het inschrijven van je kind(eren) zit. 


Iedereen die tussen 1 mei en 8 mei een bestelling plaatst met 1 of meer inschrijvingen, heeft even veel kans om door de loting gekozen te worden voor deelname.

Ik wil meer dan 1 kind inschrijven. Kan het dat er 1 wel en 1 niet wordt ingeloot voor deelname?

Door kinderen uit hetzelfde gezin in te schrijven binnen 1 bestelling, worden ze samen 'in de pot' gedaan en kunnen ze ook alleen samen in- of uitgeloot worden. Zo proberen we te zorgen dat kinderen uit hetzelfde gezin altijd 'allemaal wel' of 'allemaal niet' kunnen deelnemen. 


In het geval dat 1 van de activiteiten (Mini of Groot) vol zit en jouw kinderen voor verschillende activiteiten zijn ingeschreven, kan dit wel voorkomen. Zie ook FAQ " 1 van de 2 activiteiten zit vol, wat nu? "

Waarom kunnen er maar 3 kinderen worden ingeschreven binnen 1 bestelling?

Om te voorkomen dat 1 'ingelote' bestelling ervoor zorgt dat meteen 5 kinderen kunnen meedoen, hebben we het maximum aantal inschrijvingen binnen 1 bestelling op 3 gezet. 


WIl je meer dan 3 kinderen uit hetzelfde gezin inschrijven? Maak dan een nieuwe bestelling aan. We kunnen dan niet garanderen dat ze allemaal mee kunnen doen.

Ik wil naast mijn eigen kind(eren), ook een vriendje/neefje/nichtje/... van mijn kind inschrijven. Mag dat?

Om de kans op deelname voor iedereen zo eerlijk mogelijk te maken, mogen alleen kinderen uit hetzelfde gezin worden ingeschreven binnen 1 bestelling. Als deze 'spelregel' niet is nageleefd, zullen alle kinderen in deze bestelling worden uitgesloten van loting en deelname. 


Je kunt dus zeker een vriendje/neefje/nichtje/... inschrijven, maar maak hier dan een aparte bestelling voor aan!

Ik heb geen helpende hand voor tijdens de KVW week. Mag mijn kind toch meedoen?

KVW is een vrijwilligersorganisatie en zonder helpende handen lukt het ons helaas niet een mooie week voor jullie kinderen te organiseren. Als er geen helpende hand is opgegeven in jouw bestelling (1 helpende hand per gezin), zijn we helaas genoodzaakt jouw kind(eren) uit te sluiten van loting en deelname.

Ik heb een bestelling met inschrijving(en) geplaatst, maar ik kan niet betalen. Hoe kan dit?

Bij het plaatsen van een bestelling is het nog niet zeker of jouw kind(eren) ook daadwerkelijk kunnen deelnemen. Je krijgt daarom pas een betaalverzoek als de loting is geweest en jouw kind(eren) zijn ingeloot.


Betaal het inschrijfgeld vóór 21 mei, anders komt jouw plekje te vervallen.

1 van de 2 activiteiten zit vol, maar de andere nog niet. Wat nu?

We gaan gewoon door met loten, tot beide activiteiten vol zitten. Geselecteerde inschrijvingen voor de activiteit die vol zit, worden op de reservelijst geplaatst.

Voorbeeld bij FAQ " 1 van de 2 activiteiten zit vol, maar de andere nog niet. Wat nu? "

De loting is afgerond, maar ik heb nog geen bericht ontvangen. Wat nu?

Na de loting zal iedereen die 1 of meer inschrijvingen heeft gedaan, een e-mail ontvangen met het resultaat van de loting. Dit kan even duren, dus wees geduldig. 


Heb je op 12 mei nog steeds geen e-mail gekregen? Controleer dan ook eens je spam box en neem anders contact met ons op!

Ik heb tussen 1 mei en 8 mei een bestelling geplaatst, maar mijn kind(eren) zijn uitgeloot. Wat nu?

Helaas. Jouw kind(eren) zijn niet door de loting geselecteerd om deel te nemen aan KVW dit jaar. We hebben ze wel, op volgorde van loting, op de reservelijst gezet. Mocht iemand zich afmelden, dan krijgt de eerstvolgende op de reservelijst een bericht met de vraag of zijn/haar kind(eren) alsnog willen deelnemen.

Ik heb pas na 8 mei mijn kind(eren) ingeschreven. Kunnen mijn kind(eren) nu niet meedoen?

Alle bestellingen die na 8 mei worden geplaatst, zullen niet mee worden genomen in de loting voor deelname. 


Alleen in het geval dat er na de loting (na 11 mei) nog plek is in de betreffende activiteit, zul je een bericht ontvangen dat je kind(eren) nog kunnen deelnemen.

Alles doorgelezen, maar staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Dat kan via het e-mailadres info@kvw-echt.nl of stuur een bericht via onze Social Media.